PARTENERI AI ADES

Īn ultimii opt ani ADES a colaborat foarte strāns cu reprezentanţii comunităţilor pentru identificarea, elaborarea şi implementarea proiectelor de dezvoltare economico-socială. Rezultatul a fost o mai bună informare cu privire la sursele de finanţare şi o bună colaborare cu partenerii de implementare a acestor proiecte. Printre partenerii ADES se numără organizaţii finanţatoare de prestigiu cum ar fi: Uniunea Europeană, Banca Mondială,  Fundaţia pentru o Societate Deschisă Romānia. ADES a lucrat cu comunităţi şi/sau organizaţii comunitare acordāndu-le asistenţă pe probleme de dezvoltare economico-socială printre care: Curtea de Argeş,Tārgu Secuiesc, Topoloveni, Albeştii de Argeş, Tigveni şi Valea Danului. 

Cursurile organizate de ADES, īncepānd cu anul 1996, sunt certificate şi recunoscute oficial de autorităţile romāne (Ministerul Munciii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii) prin colaborarea asociaţiei cu Agenţia Judeţeană de Formare Profesională Argeş.

Īncepānd din anul 1997 ADES a colaborat cu Fundaţia Romāno-Elveţiană de Entrepreneurship (FREE) īn organizarea cursurilor de antreprenoriat.

Curriculum de curs a fost dezvoltat de Universitatea Neuchatel (Elveţia) şi actualizat de consultanţii ADES.

Īn aprilie 2001, ADES a creat un parteneriat cu Institutul pentru Parteneriat Local şi Cooperare, un ONG din Katowice, Polonia, pentru schimb de experienţă īn domeniul combaterii şomajului şi dezvoltării economice locale. Īn cadrul a două proiecte, unul finanţat de Fundaţia Bathory prin Programul Est-Est īn 2001 iar celălalt finanţat de Charity Know How/Allavida īn 2002, au fost identificate viitoare proiecte care se adresează schimbului de experienţă, ambele organizaţii avānd domenii de expertiză bine identificate.


 
 
 
Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.